Select Page

Boligstyling – Gjør det selv

I det du bestemmer deg for å flytte, blir hjemmet ditt et salgsobjekt. Å selge en bolig, er å skape en drøm andre vil ha. Hjemmet ditt skal nå bli noen andres. Du har en stil du elsker og trives i, du har bilder av ferieminner, venner, barn, dyr og andre ting som står deg nært. Du har kanskje noen møbler du har arvet, mange pynteting eller du mangler noe. Det er her boligstyling kommer inn i bilde. Ved hjelp av enkle triks og knep kan du skape drømmehjemmet til en potensiell kjøper som kommer til å gi litt ekstra for å bo i ditt hjem.

Denne kjøperen har kanskje en annen stil enn deg, et annet behov og ønske for hva deres fremtidige hjem skal være. Du må rett og slett avpersonifisere hjemmet ditt, for å skape en interesse hos så mange potensielle kjøpere som mulig. Så i salgsprosessen må du forvandlet hjemmet ditt til noe mer nøytralt, men med ett blikkfang. Du må skape en atmosfære og en stemning som selger. Med noen enkle grep kan du øke sluttsummen på boligen din.

Mange tenker at det skal være så nøytralt at det nesten er fargeløst, at det skal være likt som de andre annonsene. Dette er ikke tilfellet. Det er viktig å tørre å skille seg ut. Har du en fargerik vegg? Fremmhev den. Folk vil huske den. Er det høst? Bruk jordnære farger, tepper, stearinlys og skap stemning. Er det sommer? Bruk lysere farger, masse friske blomster, dekk på et fint sommerpyntet spisebord.

Det skal være innbydende, det skal se ut som om noen bor der, men ikke så privat at den potensielle kjøperen ikke selv klarer å se for seg selv bo der.

Erfaringen blant meglere er at boligstyling hjelper. Salget går fortere, lettere og man kan gå over prisantydning med opptil flere 100 tusen. Spørsmålet du må stille deg er om du vil investere pengene på profesjonell hjelp, eller  du utfører stylingen selv. Det viktigste er at boligen fremstår fra sin beste side i prospektet og på visning. En boligstylist vil kunne hjelpe deg med alt fra enkel veiledning, til utlån av møbler og interiørprodukter.

FØR STYLING:
Dette er en fullstyling, så her har selger fjernet alt, bortsett fra hyllen. Og vi byttet taklampe over spisebordet

ETTER:

   

 

Om du skulle velge å gjøre det selv, så har jeg satt sammen en liste med noen råd og tips som kan hjelpe deg.

TIPS OG RÅD TIL STYLING:

 • Rydd og vask.
 • Fjern alt av personlige eiendeler. Med mindre dette kan brukes på en smart måte. F.eks kan noen kosedyr og leker på et barnerom virke autentisk og skape den “ekte” stemningen som kjøperen ønsker.
 • Fjern alt overflødig av pyntegjenstander og møbler. Du ønsker å skape en følelse av luft og godt med rom. Her er kunsten å balansere det, tar du bort for mye virker det tomt og kjedelig og kan virker imot sin hensikt.
 • Gå over boligen og fiks alt det lille som gjør boligen mer presentable. Fest de løse ledningene, fug igjen hull i veggen, rett på skjeve skapdører og mal et strøk der det trengs.
 • Husk også å fjerne alt av digitale ting; fjernkontroller, dekodere, svære PC-skjermer, høyttalere og ikke minst løse ledninger.
 • På kjøkken og bad; fjern så å si alt som er synlig og “ufotogent”; søppelbøtter, dobørster osv. Sett frem kokebøker, friske frukter og urter evt om du har en tøff kaffemaskine eller noe. På badet kan du prøve å skape en spastemning. Rull håndklene, tenn lys og pynt med litt grønt.
 • Har du benkeplanter på kjøkkenet eller fliser på badet som er litt utdatert og slitt? Mal! Spør på malebutikken hva de anbefaler at du bruker.
 • Knotter på skuffer og skap kan enkelt byttes ut.
 • Soverommet er viktig. Bruk gjerne et sengeteppe og skap “hotellsteming”. Rent, pent, fresht og inviter til at det er et rom å slappe av i. Hvis du skal style med dyner, så husk å ha et delikat dynetrekk. Fresh opp med litt pynteputer, pledd og skap stemning med litt fine lamper, noen blomster og kanskje et kult bilde over sengen. Det er også fint å legge noe på nattbordene; en bok med briller, et glass vann, en skål med smykker eller noen fine figurer.
 • Ta gjerne bort gardiner og i alle rom, med mindre de er nøytrale og ikke tar for mye lys. Et vindu uten gardiner virker åpent og luftig. Så lendge gardinstangen er nøutral og ikke gjør så mye ut av seg så kan du beholde de.
 • Husk god belysning. Det er viktig med et godt opplyst hjem, spesielt om vinteren. Bildene til prospektet tas i dagslys, men det er viktig at potensielle kjøpere ser boligen når de kommer om kvelden. Dette er en god anledning til å pynte stearinlys og evt lykter inne og ute
 • Gulvtepper er fint å ha under sofaen/sofabordet. Dette skaper en sove og gir litt mer tekstil til interiøret og kan være med å skape lunhet. Er det plass kan du også ha et teppe under spisebordet og gjerne et lite teppe foran eller ved siden av sengen på soverommet, eller en løper i gangen. Bare husk at det ikke skal ligge for tett oppi hverandre.
 • Er rommet lite, som for eksempel en gang, bruk speil. Dette skaper en større romfølelse.
 • Det er lov å pynte med planter, lys, små gjenstander for å skape stemning og følelsen av at det er bebodd. Men ikke overdriv. Lag gjerne grupper med oddetall på i hvertfall 3 ting. Gjerne i forskjellige høyder og materiale. Dette skaper dynamikk og gjør det litt spennende.

FØR STYLING

ETTER;

Det er ingen fasit på styling, det som er viktig er å skape en følelse av kos og velvære. Så lenge du klarer å holde en stil, en rød tråd gjennom boligen så det ser ryddig og oversiktlig ut på prospektet, så har du gjort en bra styling. Målet er å få kjøperen til å ønske å bo der. Vis dem at de vil trives der. Ikke vær redd for å gjøre det lille ekstra. Det er så mange like leiligheter ute på markedet at det er viktig å skille seg litt ut.

Og ikke glem uteområdet, det er ofte det som ligger som første bildet i prospektet og kan være med på å heve interessen for boligen din.

Lykke til!

Hilsen Cecilie